پيام شماره 14 مركز مشاوره دانشجويي مؤسسه آموزش عالي خاوران- اسفند91

سلام به بازديدكنندگان فرهيخته:

در ماه پاياني سال هستيم و تا كنون پيامهاي مركز مشاوره مؤسسه با رويكرد بهداشت رواني تقديم شما عزيزان گرديده است و بد نيست هرازگاهي به سلامت جسم هم توجه كنيم. اين‌بار موضوع پيام ما در همين رابطه است به‌ويژه اينكه عيد نوروز در راه است و سلامت جسم از واجبات. ضمن عرض تبريك پيشاپيش عيد نوروز، شما را به خواندن اين پيام دعوت مي‌كنيم.             

                                                                                                   

توصيه‌هايي ساده اما ضروري درباره تغذيه و پذيرايي از ميهمانان در ايام نوروز            

ميز پذيرايي عيد را با ميوه‌ها، شيريني‌هاي كوچك، آجيل كم نمك، قطعات كوچك از ميوه‌هاي خشك‌شده يا برگه‌ها تزيين كنيد. از پذيرايي با شيريني‌هاي تر و چرب ، شكلات‌ها، شيريني‌هاي بزرگ و كيك بپرهيزيد. از ميمانانتان با چاي كمرنگ و در استكان يا فنجان‌هاي كوچك پذيرايي كنيد. بهتر است به جاي قند از كشمش يا توت خشك يا خرما استفاده كنيد. اگر چاق هستيد ياد بگيريد كه چاي را تلخ بنوشيد. اگر ميهمانتان را دوست داريد خيلي به او تعارف نكنيد.

                            سالادهاي خوشمزه درست كنيد                               اگر در اين ايام به دليل ديد و بازديدها، فرصت پختن غذا نداريد از غذاهاي حاضري، كم‌چرب همراه با انواع سالاد استفاده كنيد. كاهو، كرفس، هويج، انواع كلم و فلفل‌هاي دلمه‌اي، خيار،گوجه‌فرنگي و گل‌كلم از دوستان هميشگي«سلامت» هستند به‌خصوص اگر سس سالاد را خودتان با روغن زيتون، ماست، سبزيهاي خشك‌شده معطر و ادويه‌اي كه دوست داريد درست كنيد. اگر گاهي با توجه به سليقه و ذائقه اعضاي خانواده، تن‌ماهي و يا انواع حبوبات پخته، كشمش شسته‌شده، پنير رنده‌شده را به اين سالاد اضافه كنيد غذاي سالم و كاملي خورده‌ايد و همه سلولهايتان را راضي كرده‌ايد.

                       اگر در اين ايام به مسافرت مي‌رويد                          

*خوردن غذاهاي چرب، سرخ‌شده، شيريني‌ها، شكلات و خامه را محدود كنيد.

*تا حدممكن به‌جاي مصرف غذاهاي سرخ‌شده، از غذاهاي آب‌پز، كبابي و تنوري استفاده كنيد.

*براي جلوگيري از كم‌آبي و يبوست، مقادير مناسبي آب بنوشيد و در صورت امكان از آب معدني استفاده كنيد. در غير اينصورت به بهداشت پارچ و ليوانها توجه كنيد.

ميوه‌ها و سبزي‌هايي مثل هويج، گوجه‌فرنگي، ساقه كرفس، در طول مسافرت بهترين دوستان سلامت شما هستند چون حاوي آب و املاح و ويتامين‌هاي مورد نياز بدن مي‌باشند. در خانه آنها را پاك و خوب خوب بشوئيد و در ظروف مناسب دربسته با خودتان ببريد.

*به جاي نوشابه از دوغ كم‌نمك و نوشيدني‌هاي كم‌كالري استفاده كنيد. اگر چاق نيستيد ماءالشعير هم جانشين خوبي است.

* در طول سفر، لبنيات دوست استخوانهايتان را فراموش نكنيد و روزانه حدود 2تا3ليوان شير كم‌چرب يا ماست استفاده كنيد.

*تا حد امكان از مصرف سوسيس و كالباس بپرهيزيد.

               حفظ ايمني غذا و پيشگيري از انواع مسموميت‌ها                           

*غذاي مورد مصرف بايد كاملاً پخته شود. ممكن است با توجه به مدت تعطيلات و احتمالاً تعجيل در ساعات حركت در تهيه غذا كوتاهي شود، به‌گونه‌اي كه غذا بويژه گوشتها بطور كامل پخته نشده باشند كه همين سبب آلودگي و فساد آنها مي شود.

*رنگ گوشت پخته بايد قهوه‌اي باشد، ولي اكثر مواقع مغز(درون) كباب كوبيده يا برگ، قرمز رنگ و قسمت دروني آن پخته نشده‌است.

*ماهي زماني پخته‌است كه گوشت آن بصورت لايه‌لايه درآيد. وقتي آب مرغ شفاف و گوشت آن سفيد شود مرغ، پخته و آماده شده‌است.

*اين روزها از خوردن گوشت پرندگان وحشي صرفنظر كنيد.

*در صورت مشاهده برآمدگي و فرورفتگي در قوطي‌هاي كنسرو، از مصرف آنها خودداري كنيد و قبل از مصرف حتماً آنها را 20دقيقه بجوشانيد.

*به رستوران‌هاي معتبر كه اصول بهداشتي، بيشتر در آنها رعايت شده است مراجعه كنيد.

دراين ايام ورزش كنيد                           

از فرصت طلايي نوروز براي با‌هم بودن بيشتر، ورزش‌هاي خانوادگي، راهپيمايي، كوهپيمايي، استفاده از طبيعت در كنار خانواده و برقراري ارتباط صميمانه‌تر استفاده كنيد.

 پيام شماره 14 مركز مشاوره دانشجويي مؤسسه آموزش عالي خاوران- اسفند91