قرض جزیی از ارکان یک نظام اقتصادی است که دارای نتایجی اجتماعی میباشد و در قرآن و روایات به اهمیت آن تاکید فراوانی شده است.
نظام ربوی یک نظام اقتصادی است که درست در مقابل قرضالحسنه جای دارد. اگر هدف نظام ربوی را بخواهیم در یک جمله خلاصه کنیم، عبارت است از: افزایش سود و سرمایه و ایجاد روحیهی تکاثر و ظلم و زور.
اما قرض نتایجی، چون زنده کردن روح عطوفت در جامعه و ایجاد قسط و عدالت دارد. مختصر اینکه ربا بر ظلم و تعدی و جمع کردن مال بنا شده و قرض بر ایثار و احسان و مردمداری استوار گشته است.
از این رو قرض، ربا را از صحنهی اقتصادی بیرون میکند. در قرآن ربا نظام زشت و منکر اقتصادی شمرده شده است و به قرض توصیه و تاکید شده و این دو قابل جمع نیستند به این صورت که بر سیستم اقتصادی هم نظام ربوی حاکم باشد و هم نظام قرضالحسنه و میانشان نهایت تضاد و افتراق میباشد.
با توجه به آیات قرآن و روایات اجر معنوی قرض الحسنه از صدقه بالاتر است زیرا برگرداندن قرض باعث ایجاد فعالیت در جامعه می شود ولی صدقه ممکن است ایجاد رخوت نماید.
از این رو صندوق قرض الحسنه ثامن الائمه وابسته به مؤسسه بر آن شده است تا برای رفاه حال دانشجویان نیازمند کمک هزینه ای را در قالب وام قرض الحسنه برای مصارف تحصیلی آنها اهدا کند و همچنین دانشجویانی که عازم سفرهای زیارتی(عمره دانشجویی و عتبات) می باشند می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
در نیمسال جاری مجموعاً به 29 نفر که برای وام تقاضا داده بودند تسهیلات تعلق گرفت وتعداد 33 نفر از کسانی که در ترم های قبل وام دریافت کرده اند هنوز در حال پرداخت اقساط خود می باشند.
با پیگیری های مدیریت امور فرهنگی، مبلغ پنج میلیون تومان توسط مسئولین مؤسسه برای رفاه حال دانشجویان نیازمند به صندوق تزریق گردید.